Thomas I’Anson & Cathérine Lommée @ Phoebus

Miriam de Winter heeft een opvallend mooie ruimte voor dit soort werk. Met akelige precisie maakten Thomas I’Anson en vrouw/partnerkunstenaar Cathérine Lommée de installatieve tentoonstelling RAISE | LOWER | INTER. Fijn om te zien.

Een vier/vijftal werken spannen de ruimte op. Met aan de voorzijde een gebeamed vlak van wat lijkt een lucht, gefilterd licht. Centraal een grote tafel die te complex is om uit de losse hand uitputtend te omschrijven: bovenstel van eikenhout (mannelijk) gedragen door een lindehouten onderstel (vrouwelijk) met centraal steen met ingewerkt steensoorten. Een zilveren koord met scherf fungeert als pendule. Een gipsen afgietsel ‘Psyche’ staart naar buiten, aan de muur een foto van de mal van Psyche – althans daar ga ik van uit.

Exacter geformuleerde productinformatie van de tafel: “de tafel ‘Baucis en Philemon’, waarvoor eiken- en lindehout zijn gebruikt, Kilkenny steen uit Ierland en groen hardsteen uit de Dolomieten, evenals tin en lood.” Nou dan weet je het wel. Gratis geleverd met massa’s symboliek en verwijzing. Maar dat het wel een ding is kun je ook gewoon zien en voelen.

Deze vormen herkennen we. Sri Yantra (unravelled) hing tot voor kort te glans in stofvorm aan de muur op de tentoonstelling Stage of Being in Voorlinden.

Fijne installatie nog tot 3 maart te zien in Galerie Phoebus.

phoebus.nl/KUNSTENAAR/Thomas.I%60Anson?/kunstenaar/ianson

(Sjees alweer 9 jaar geleden dat hij met een groepstentoonstelling te gast was in Het Wilde Weten.)

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Hé daar heb je de “zwarte moddervloed – van het occultisme” ook weer. Het is soms net of de vorige eeuw weer opnieuw is begonen. Yes we Kandinsky.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*