Open Ateliers Kunst & Complex

Het verherbouwd Kunst & Compex is minder genadeloos ruig dan uit de tijd dat er nog gewerkt werd maar ademt nog prettig massief beton. Grote drukte afgelopen zondag ondanks de eindeloos kletterende regen, een voortdurende sliert mensen in en door het pand. Toch waren verschillende ateliers toe.

Een doorloop in tien snapshots en wat knallen de nieuwe schilderijen van Charlotte Schleiffert.

Wow! Bang! een gevoel van opwinding veroorzakend, zoals ook de eerste werken die ik van haar zag twintig(?) jaar geleden. Altijd goed en een grote kunstenaar maar soms onstaan er werken die net even het altoos hoge niveau nog ontstijgen.

Maar eerst:

Ricardo van Eijk lijkt wel overal te zijn, hier bij Joep van Lieshout.

Mooi ook zo’n fijne oldschool Joep van Lieshout. Jongensknutsel in de vorm van een roestige raceraketauto.

Wilko Kwerreveld met aansprekende vogelsculpturen.

Petra van Noort en Niels Post op de derde verdiep. (Het vervolgt van boven naar beneden.)

Mooi beeld Roland Spitzer bij Amber Solo (meer uitgebreid hier in de kolommen)

Barbara Witteveen

Scheepswerf Marianne Fontein.

Jeroen Kuster in full colour

Charlotte Schleiffert dus, sterker dan ooit.

V&B niet als droog atelier maar straf geensceneerd.

En Lisa Blaauwbroek en Jason Terlouw in het oude atelier van Marielle Buitendijk.

Open ateliers Kunst & Complex waren van vrijdag 8 tm zondag 10 februari tijdens Art Rotterdam.

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Zijn dit niet de foto’s van vorig jaar? Preisvergleich wilde nog gaan kijken maar miste bij Van Nelle net de nostalgische busverbinding. Hij beweert dat kunst definitief dood, klaar en af is. Gewoon nu mee ophouden en alles naar het Openluchtmuseum brengen (afdeling oude ambachten). De grootste vijand van de kunst is koninklijk bezoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*