Open ateliers Borgerstraat

Op steenworp afstand van de Van Nelle huizen de SKAR-ateliers Borgerstraat. Ook daar frisse drukte natgeregend volk uit de stad en van de beurs. Die open ateliers – hier, Kunst & Complex en zaterdag Het Wilde Weten lijken een succes en voor herhaling vatbaar.

Schilderatelier Niels Smits van Burgst

Marc Müller

Peter Koole met een voor zijn doen wel heel ‘mooi’ schilderij. Waar vaak de politieke beslommering de esthetica overschreeuwt lijkt deze haast sereen compositorisch vakwerk alleen. Toch verbeeldt het de vrachtwagen die op 11 juli de dat jaar geïdentificeerde doden naar de grote begraafplaats in Srebrenica-Potočari brengt.

Peter Koole’s werkwijze is haast bizar. Een ingewikkeld werk met kopie, spiegeling, overtreksel en doordruk en dan kleur voor kleur vakjes inkleuren. Een bewerkelijk proces dat aan de basis ligt van zijn herkenbare schriftuur.

Maarten Janssen in de weer met nieuw werk – vlaggen van de acht neutrale landen.

Hier woont Birdman. Toine Klaassen is briljant. Het verbaast me dat hij niet allerlei prijzen in de wacht heeft gesleept. Daar wordt het wel tijd voor. (Alsjeblieft Toine: De Eerste Prijs voor Site en Context Specifieke Performance Installaties 2019 gaat naar…. tromgeroffel… Toine Klaasen! Af te halen op het bekende adres.)

Hypnotiserend, intens, gemeend en levensecht met de zachte g. Altijd fijn om mee te maken.

De winkel van Ieke Trinks

Johan Kleinjan

En mooi werk Heyer Thurnheer.

Ateliers Borgerstraat waren geopend 8 tm 10 februari.

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*