Abner Preis @ Tetem

Abner Preis @ Tetem

Een week geleden bezocht ik de opening van de expositie, maar dit verdiende een tweede bezoek. Het nieuwe werk van Abner Preis kun je niet zien zonder er even bij te gaan zitten: op een rollator, aan de eettafel of in de kippenstront. Perfect voor ouderen, kinderen, maar ook een ieder als jij en ik.
De openingsavond had meer weg van een opening van een gloednieuwe speeltuin, dan van een kunstexpositie. Dit is een speeltuin waar je ieder toestel wilt uitproberen. Abner maakte zijn werk in 360 graden video en een 3D-wereld, te zien met virtual reality headsets. Hij weet deze geavanceerde techniek zo uit te voeren, dat het als vanzelfsprekend voelt: je bent er écht, en het voelt bovenal verdomde persoonlijk. De verscheidene verhalen waar Abner je mee naar toeneemt zijn van vrolijk, menselijk en kleurrijk karakter. De catastrofe die de grondslag legde voor het werk, wordt zo op een positieve wijze overschaduwd

T/m 7 april a.s.

Tetem.nl/portfolio/walk-in-worlds

(Een bericht van Melle Nieling)

Abner Preis @ Tetem

Abner Preis @ Tetem

Abner Preis @ Tetem

Abner Preis @ Tetem

Abner Preis @ Tetem

T/m 7 april a.s.

Tetem.nl/portfolio/walk-in-worlds

About [Redactie] 9052 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*