Shake Rattle Roll @ Park Tilburg

Op de valreep: Koen Delaere en Ide André bij Park Tilburg is dit weekend nog te zien met Shake Rattle Roll, resultante van een groots schilderfeest. Althans, zo belooft de bijsluiter. De werken zijn keurig gehangen, de ruimte is gepoetst. Onvoorstelbaar haast dat de heren hier in de weer zijn geweest met bakken verf, touw en hopsaké. Centraal liggen snoeren, versterkers, gitare, sporen van een gezellig samenzijn met muziek, kout, cocktail en verf.

park013.nl/nl/activiteiten/nu-te-zien/shake-rattle-roll

Werksituatie in Park aldus de website. Had ik graag willen zien. Een liederlijke zooi. Precies wat je verwacht bij dit soort werk. Van mij had het niet opgeruimd hoeven te worden. Ik houd wel van klieder. (2009 was ik nog in Koen Delaere’s toenmalige atelier. Verf tot aan het plafond.) Tegelijk is het wegkuisen van de romantiek ook als een daad van verzet te zien. In het theater van de verf zit alles inbesloten.

Om de hoek staan wat elementen inzichtelijk te zijn. Als verwijzing naar het maakproces.

Koen Delaere als vanouds.

Dit is gaaf. Delaere en André in the mix gehangen.

Touwschilderingen André

Machtig fijn in het klein als je het mij vraagt.

Delaere op papier.

Delaere verfgolven klein uit de serie zoals we die we ook op Art Rotterdam zagen.

André klein.

Laatste weekend:
park013.nl/nl/activiteiten/nu-te-zien/shake-rattle-roll

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*