Hester Alberdingk Thijm @ Gallery Viewer

Voor wie zich al die tijd afvroeg wie de H van Assmann was, bij Gallery Viewer licht ze zelf een tip van de sluier op. Niet alleen over Assmann maar vooral ook over leven met kunst in je huis, enthousiasmerend als altijd kan ze het iedereen aan raden.

Hester Alberdingk Thijm @ Gallery Viewer

    Hester en Katy op de bank onder het schilderij van Zandvliet. Foto: Dana van Leeuwen.

“[…] Maar minder ver in de geschiedenis, in mijn eigen jeugd, logeerden wij vaak bij onze grootouders in Amsterdam, waar we als kinderen angstig fantaseerden wanneer de leeuw, die boven ons bed hing, zich om zou draaien en ons op zou eten. Het was het schilderij van Pyke Koch (‘Leeuw in interieur II’) nu te zien in het Centraal Museum in Utrecht. Als tiener ging ik met mijn ouders naar London, waar ik voor het eerst werd geconfronteerd met abstracte en conceptuele kunst, een fascinatie die bleef.”

“[…] Ik herinner mij nog goed de eerste blik van Gijs, die ik toen net kende (we ontmoetten elkaar negen jaar geleden), bij het betreden van mijn huis. Kunstenaars over andere kunstenaars… niet altijd makkelijk, soms uiterst loyale zielsverwanten, maar vaak zijn ze best kritisch over elkaar. Ons grootste verschil van mening hebben we over abstracte kunst, waar ik veel van houd en wat volgens Gijs niet bestaat – niets is echt abstract.”

Galleryviewer.com/nl/article/71/de-keuze-van-hester-alberdingk-thijm-directeur-ak

About Niels Post 3649 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*