Galerie TwelveTwelve stopt

    Peter Koole, maar die geportreteerde weent gans ergens anders over.

Silvia Bakker van Galerie TwelveTwelve stopt en dat is jammer – ik geef graag hoog op van haar insteek en capaciteiten. Op een eigen stek hartje winkelstraat Den Haag toont ze de vanaf 2016 Echte Kunst, hoofdletters als zodanig bedoeld. Geen val naar marktdenken, gewoon keihard tonen. Peter Koole, Gert Scheerlinck, Tamara Dees. Niet de gemakkelijksten, niet altijd helemaal mijn ding, vaak ook wel, maar de drive en de intentie waren altijd goed en wat getoond werd altijd potentieel de moeite om in ieder geval even langs te gaan. Dat ook zij na een heldere kosten/baten analyse en eerlijke inschatting van de komende jaren beter niet zo door moet gaan maakt me een beetje verdrietig merk ik. Natuurlijk allereerst voor haar maar opnieuw sluit een nieuwkomer de deuren alvorens tot wasdom gekomen te zijn. Relatief succes is niet genoeg om nadere investeringen te kunnen doen in een niet existente wankele markt.

Ook sommige kunstenaars raad ik Silvia Bakker van TwelveTwelve aan. Doe es daar kijken. Ze is integer en echt en geïnterresseerd en hard werkend en […]; nu ja, dat zijn we allemaal [emoticon] en daarin verschilt ze niet van anderen. Kortom en maar toch – damn. Ze hoorde bij mijn rondje Parts Project, Stroom, Quartair. In die hoek van Den Haag. Ik vind het jammer dat ze stopt met Galerie TwelveTwelve.

Karin van Pinxteren

Peter Koole

Gert Scheerlinck

twelvetwelve.gallery

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*