Parklicht 2019 Oosterpark Amsterdam

Gisteren woensdag 13 november opende na de buien in een stekedonker en kletsnat Oosterpark de zorgvuldig en met grote liefde samengestelde tentoonstelling Parklicht 2019. Een speurtocht naar en langs vijftien lichtsculpturen en -installaties overal door het park en hé in de Oosterbarkelder keiharde underground van het Rotterdams VHS-festival!

Gratis toegankelijk, nog tot en met zondag 17 november:

Met woensdagavond gratis net niet volle maan.

Loes Diephuis en John Prop zijn Polderlicht. Te bescheiden haast – met zijn tweeëen zijn zij verantwoordelijk voor haast alles – fondsenwerven, selectie, opbouw, afbouw, coördinatie, publiciteit. Liefdewerk, resulterend in een serie tentoonstellingen met licht in de openbare ruimte waarvan deze Parklicht 2019 (voorlopig) de laatste is van een trilogie – louter wit licht, niet verhalend en zonder figuratie.

 
Bijgaand een onvolledige beeldimpressie:

Heleen Blanken

Binnen in Hotel Arena (een plattegrond is aan te raden) Suzan Drummen

Een soort priesterlijk Bernadetje van Lennart de Neef

Vladimir Grafov

Daphne Glasmacher

Femke Schaap

Pintjes pakken in de Oosterbar…

…alwaar een compilatie van een dik uur Roterdam VHS Festival. Incluis een staffel klassiekers – badeendje ontsnapt uit Stichting BAD, Amerika Rules OK van de langharige zanger USA, ik zing een sirene en platenspeler op zee. Verrassend en divers, parels uit de pre-youtube tijd. Toen opnemen nog helemaal niet gewoon was. Rotterdam VHS Festival is elke avond, op vrijdag en zaterdag tot 22:00 ipv 23:00.

polderlicht.com/parklicht-2019

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*