Rijksakademie Open 2019

    Silvia Martens

Stap op je fiets, pak de trein, metro of auto en bezoek het hele weekend de (ruim) 45 studio’s van de eerste- en tweedejaars residenten van de Rijksakademie voor beeldende kunsten in Amsterdam. Opvallend in deze editie is dat er weinig schilderkunst te zien is, veel video en dat veel kunstenaars een apocalyptische inslag hebben. En het veelvuldig gebruik van verschillende combinatie van media zoals geluidskunst, schilderen, films, beeldhouwen en performance geluidskunst.

De nieuwe huisstijl, die dit jaar geïntroduceerd is, is om je vingers bij af te likken: zo lekker, zo mooi! Julia Born en Mevis & Van Deursen hebben de eer gekregen om het te ontwerpen. Voor het logo hebben ze de hoofdletter R, als negatief afgedrukt. In het voorwoord van de catalogus heeft directeur Emily Pethick (onder anderen) geschreven dat de vormgeving verwijst naar een stijlfiguur die door de kunstgeschiedenis verbonden is geweest met de zoektocht naar het onbekende.

Kevin Bray

Mette Sterre

Willem Sijthof en Machteld Vos

Mire Lee

The Ballroom

Özgür Kar

Christopher Mahon

Jude Crilly

Dan Zhu

Elleke Hageman

Shang Wen Lo

Martin Westerhuis

Zamir Suleymanov

Shen Xin

Ian Page

Lungiswa Gqunta

Maria Kley

Arturo Kameya

Remco Torenbosch

Lotte van Geijn

Open Studios Rijksakademie zijn nog te bezoeken op: zaterdag 23 nov 11-19u / zondag 24 nov 11-19u. Rijksakademie van beeldende kunsten, Sarphatistraat 470, 1018 GW Amsterdam. Zie website voor meer informatie: rijksakademie.nl

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*