Rietveld Uncut 2020

Rietveld Uncut 2020

Behoorlijk zuur, mag je als student iets gaan doen in het Stedelijk gaat het niet door. Maar waar een wil is is een weg.

Omdat de tentoonstelling Rietveld Uncut in het Stedelijk Museum Amsterdam niet kon plaatsvinden vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maakten de deelnemers digitale vertalingen van hun projecten.

“De studenten van de Rietveld Academie en de curatoren van Rietveld Uncut hebben heel snel weten te schakelen om van offline online te maken. Dat hun werk daardoor toch een platform heeft gekregen, vinden wij van het Stedelijk een geweldig statement. Met de actualiteit verschuift voor één keer het medium.”

– Rein Wolfs, directeur Stedelijk Museum Amsterdam

Rietveldacademie.nl/nl/page/14058/rietveld-uncut-2020

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*