Op de Rietveld geen KIRAC’s in gesprek met Bert Kreuk

Op de Rietveld geen KIRAC's in gesprek met Bert Kreuk

WTF bericht van de dag, het gelijkt wel 1 april/hoax. De Rietveld gooit haar goede naam te grabbel en laat de oortjes hangen naar gehuilebalk onder studenten & docenten (van je collega’s moet je het hebben). Je kan toch ook gewoon gaan kijken, na afloop vragen stellen en in discussie gaan? “[…] they kind of hide their identity, and i dont appricate that […]” is een van de kul argumenten. Ruitenbeek en Sinha lijken me niet bepaald schuilnamen.

Op de Rietveld geen KIRAC's in gesprek met Bert Kreuk

Dat ze worden uitgenodigd lijkt me niet meer dan logisch, verreweg de meest spraakmakende kunstkritiek van de laatste jaren. Daar kun je het wel of niet mee eens zijn en alleen al daarom verplichte kost voor elke academiestudent.

Geenstijl.nl/5140599/rietveld-is-doodziek/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

12 Comments

 1. Te zot voor woorden. Als GRA alumnus overweeg ik mijn diploma te retourneren. KIRAC beoefent overigens geen kunstkritiek. In de kunstwereld werkzame personen worden door KIRAC hinderlijk met de camera gevolgd en beoordeeld op hun vermeende verhulde bedoelingen. Een vorm van eigentijdse overvalsjournalistiek, ergens halverwege Frits Bom en Gert-Jan Dröge, maar dan voor een nieuwe generatie kijkerspubliek.

 2. Ja, raar en kul argumenten. Zou veel waard zijn voor de studenten om in discussie te gaan, als ze zich zo opwinden over domme statements over diversiteit. Vreemd om dit zo af te handelen, zeker niet in scene gezet???

 3. “de meest spraakmakende kunstkritiek van de laatste jaren”.

  Vreemd. Ik had tot op heden namelijk nog nooit van KIRAC gehoord. Zal wel een GeenStijl-dingetje zijn. Geen aanwinst voor Trendbeheer om die bruine bagger hier te publiceren.

 4. Leuk gereageerd in de stijl van reageren op geenstijl, anoniem, voor de vuist weg en zonder kennis van zaken: “ik heb er nooit van gehoord maar zal wel niks zijn” Sonja is af, in de hoek.

  Tis idd ergens halverwege Frits Bom en Gert-Jan Dröge, GS heeft een punt. Ik noemde het eerder Lucky TV.

  Voor Sonja – kijk Kirac aflevering 8 eens (uurtje) eerder op trendbeheer: https://www.trendbeheer.com/tag/stefan-ruitenbeek/ en/of de eerste waar ze 40.000 euro Mondriaan mee hebben gewonnen https://www.youtube.com/watch?v=z9sQT8di6zY&feature=youtu.be (7 minuten).

 5. Dan is KIRAC de online variant van Der Fackel, het blad van Karl (Ich bin der Vogel, den sein Nest beschmutzt) Kraus. Ik vind het wel erg voor Kate Sinha, die nu dubbel geobjectiveerd wordt: en als ‘kunstmeisje’ en als ‘seksiste’. Daar zou ik ook hartkloppingen van krijgen.

 6. Ik liep er vanmiddag nog eens over te denken, en de meeste kunst (zeker de academische) heeft toch een seksistisch karakter? Als je die (achterhaalde, seksistische) standpunten allemaal buiten de Rietveld wilt houden gaat er amper nog kunst zijn om over te praten in de les? Dus dan vraag ik me af, wat is dat eigenlijk voor argument…

 7. Jeroen Bosch is zwaar af wegens ad hominem maar vooral wegens het ‘hut is nie waar!’ roepen zonder te onderbouwen, waar het mij om ging, “de meest spraakmakende kunstkritiek van de laatste jaren”.

 8. “de meest spraakmakende kunstkritiek van de laatste jaren” dixit Niels Post.

  Het ging er mij om dat je het niks vindt en er nooit van gehoord had en dat het wel bruine bagger zou zijn . Ga luister kijk. Kirac staat vanaf het begin hier.

  En ja het wordt vanzelf meest spraakmakend met Volkskrant en Geenstijl als dragende bodes en nu Rietveld als gratis ruismakers.

  Wat zullen die geschrokken zijn overigens, 100% integer met Kreuk gezien hebbende.

 9. En nu zijn de KIRAC’s ook zomaar af. Voor luie spinsels over kunst en kapitalisme komt inderdaad niemand zijn bed uit. Om met Lucebert te spreken: “We zijn een klap en kletsvolkje aan het worden in plaats van een rustig kalm, langs stille grachten wandelende en in middags onbeschenen kamers peinzende stam”. Picasso, het is me wat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*