De tranen van Trooster

De tranen van Trooster

Trooster bij een 17de eeuwse landhuis midden in het park Amelisweerd waar hij 7 jaar woonde; eerst alleen, later met vrouw en kind.

De afgelopen maanden reisde Pim Trooster kriskras door het land met zijn mobiele kunstperformance Tears from Heaven, Remco Dikken haalde hem naar Hengelo en schreef erover.

“[…] Ik ken Trooster als een sociaal mens, met een uitstekend oog voor kunst. Als scout wist hij jong talent te herkennen. Zo bracht hij een aantal talenten naar het Sandberg Instituut in Amsterdam. Als kunstenaar zelf is hij moeilijk te vangen. Ik ben een keer in zijn atelier geweest in Zwolle, en moest dan soms navragen of een werk van hem was. Het springt alle kanten op, net als Trooster zelf. […]

Jegensentevens.nl/2020/05/tears-from-heaven-de-tranen-van-trooster/

De tranen van Trooster

    Zwembad Klarenbeek ( foto Pim Trooster )
About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*