Citydressing IFFR

Ondertussen staat ook het filmfestival Rotterdam op beginnen, geheel online natuurlijk. Voor de exclusiviteit worden kaartjes voor voorstellingen met Q&A schaars gehouden, voor de rest lijkt het me rechtengewijs dutch only maar dan ook heel letterlijk: alleen thuis op de bank. Of met die ene gast die is toegestaan. Voor negen uur des avonds weder op te bonjouren of je hebt een logé.

Niet een heel aantrekkelijk idee. Het grote doek ontbreekt en ik mis nu al de vibe en de prikkeling van de zaal, het gezamenlijk kijken, de eventuele aftertalks, snel bier tussen vertoningen door. Maar zonder gezelligheid kan het filmfestival welliswaar gemankeerd toch inhoudelijk voortgang vinden – Art Rotterdam bijvoorbeeld kan zulks niet. Dat is in zijn geheel doorgeschoven naar de eerste week van juli. Bijkomend voordeeltje is dat films niet uitverkocht zouden moeten kunnen geraken.

In de stad felgroene sculpturen. Citydressing (wat een woord maar het is wel zo) onder de roepnaam Tiger on the Loose door Studio VollaersZwart.

Vijftig(!?) stuks green screen-objecten die samen het tijgerlogo vormen. Mag wat kosten. Ik wil er niet eens aan denken. Het is in ieder geval keiveel.

Elk object met een QR-code – je kunt een fragment film bekijken. Mooi, opvallend en leuk voor een stadswandeling. (PS – werkt ook als je de bovenste en bovenstaande foto beloert via ar.iffr.com via je smartfoon.)

Ik heb wat films uitgezocht (Les Sorcières de l’Orient van Julien Faraut, Mayday van Karen Cinorre en Suzanna Andler van Benoît Jacquot vooralsnog maar weet niet of ik er aan ga beginnen. Thuis is meer voor Disney+.

Filmfestival loopt van 1 – 7 feb. Groene objecten door de stad van vr 29 jan t/m zo 14 feb.

iffr.com/nl/2021/events/tiger-on-the-loose

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*