Derf Backderf, Kent State: Four Dead in Ohio

Derf Backderf, Kent State: Four Dead in Ohio

Meesterwerk van Derf Backderf. De striptekenaar begon ooit vrij luchtig over zijn leven als punkrocker en vuilnisman. Het boek over zijn middelbare schoolvriend, de begin jaren negentig opgepakte lustmoordenaar Jeffrey Dahmer was al een stuk serieuzer ingestoken. In Kent State duikt Backderf in het Amerikaanse studentenprotest tegen de Vietnamoorlog van eind jaren zestig/begin jaren zeventig en hoe dat op een plattelandsuniversiteit op gruwelijke wijze uit de hand loopt.

Dat er iets goed fout gaat lopen lees je al op de kaft. Het is vooral de aanloop er naartoe, waarin je leest en ziet wat er kan gebeuren wanneer een overheid zich uit angst tegen de eigen burgers keert. In dit geval studenten, maar in Amerika ging het er -zeker in die tijd- minstens zo hard aan toe richting de zwarte burgerrechtenbeweging. Wat betreft die angst voor verlies aan macht en invloed is er de afgelopen vijftig jaar opmerkelijk weinig veranderd.

Verkrijgbaar bij de betere (strip)boekhandel bij u in de buurt. Er is zelfs een Nederlandse vertaling.
Derfcity.com/store/store.html

En voor wie de smaak te pakken heeft, uitgebreid interview met Backderf over Kent State bij Please Kill Me: Pleasekillme.com/kent-state-derf-backderf/

Derf Backderf, Kent State: Four Dead in Ohio

Derf Backderf, Kent State: Four Dead in Ohio

Derf Backderf, Kent State: Four Dead in Ohio

Derf Backderf, Kent State: Four Dead in Ohio

Derf Backderf, Kent State: Four Dead in Ohio

Derf Backderf, Kent State: Four Dead in Ohio

Derf Backderf, Kent State: Four Dead in Ohio

Verkrijgbaar bij de betere (strip)boekhandel bij u in de buurt. Er is zelfs een Nederlandse vertaling.

Derfcity.com/store/store.html

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*