Petitie: Open de musea en de presentatie-instellingen

Veel petitepetities zijn nogal gratuit zoals ook deze weer: “Open de musea en de presentatie-instellingen”. Een open deur en dat willen we: natuurlijk kunnen de instituten, de presentatieinstellingen, de musea gevaarloos open. Garage Rotterdam is geen brandhaard. Ook in TENT, Melly kun je normaliter gevaarloos een kanon afschieten.

De begrijpelijke wens tot reduceren van bewegingen kan intelligenter worden ingezet. Het leeuwendeel van de kunst- en cultuurinstellingen vormt een oase van rust.

Zelfs blockbusteren met Het Goud der Traciërs, De Hete Tranen van Van Gogh kan richtlijnen indachtig – handjes wassen, kapje op, niet in het gelaat hoesten – wellicht slim geopend zonder al te nefaste gevolgen. Het Rijks en Het Stedelijk zijn toch de Ikea’s van de museumwereld kwa veilige regulering van bezoekersstromen. Of het met minder bezoekers winstpakkertjes zijn is een andere vraag. De coronamaatregelen van Het Boijmans zijn voorbeeldig. Maar boijmansweeropen.petities.nl moet nog worden opgezet.

Liefhebbers ondertekent en geeft door:
museaweeropen.petities.nl

advertentie(s)
About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*