In Shop: Carina Hesper – Black Fire, White Ashes

    Locus Light #1, 2007, 104,7 cm x 155,8 cm (Link)

Carina Hesper fotografeerde met Black Fire, White Ashes afgebrande ruimtes. Het enige wat je ziet zijn sporen; de aanwezigheid van het afwezige. Prachtige serene enigszins abstracte haast sacrale werken. Relatief onbekend werk opnieuw onder de aandacht gebracht – we kennen haar ondermeer van Toffe Peren, een eerdaags te verschijnen peuterboek en Like a Pearl in my Hand – je zou haast vergeten dat ze afgelopen jaren middels diverse projecten een rijk beeldend oeuvre heeft opgebouwd.

Ik zag Black Fire, White Ashes langskomen op haar instagram en was meteen verkocht. Nu is het ook wel erg mijn soort werk. Je ziet wat het is en toch valt er veel te raden over. Full colour in zwartwit. Leftovers, sporen, tekeningen haast, composities waar geen mensenhand aan te pas is gekomen.
Geen idee wat mijn favoriet is – het onderwaterlandschap van Locus Light #1, de afwezigheid van foto’s op een muur of wat is het? op Memory of a Life, de post it in perspectief, alsof ze willen vluchten, post it on the run van Post It of de plots kleurrijke doorkijk van Rotterdam, wel heel raadselachtig en beeldend. Allemaal net ander formaat, buitengemeen hoogwaardig geproduceerd bij Fotolab Rotterdam, gelijst bij A-frames.

    Locus Light #2, 2007 104,5 cm x 156,5 cm (Link)

    Memory of a Life, 2010, 83,5 cm x 96 cm (Link)

    Post It, 2008 79,5 cm x 113,5 cm, editie van 10, 2AP (Link)

    Rotterdam, 2007, 89,5 cm x 132,5 cm (Link)

Full color print op Hahnemühle Ultra Smooth Fine Art fotopapier bij Fotolab Amsterdam. Opgeplakt op 2 mm bubond.

Hoogwaardige handgemaakte lijst van esdoorn hout, zwart/donker gelakt. De lijst is 40mm dik, vooraanzicht 12 mm met gecertificeerd Artglass museumglas

Informeer over levertijden.

shop.trendbeheer.com/product-tag/carina-hesper

About Jeroen Bosch 4742 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*