Alles of Niks @ Hilton Art Lab

Hilton Art Lab is wel de plek waar het gebeurt in Rotterdam zo pre post corona. Een wisselende combinatie kunstenaars is er steeds een paar weken aan het werk, altijd fijn om een paar keer langs te komen. Zo’n openbare werkplek is precies wat de stad nodig heeft.

Zaterdag eindigde ‘Alles of Niks’, hardcore noemer voor toch een fijn gebeuren: Judy van Luyk boort gaten, Daan den Houter smelt ijs, Daan Botlek penseelt. Noem dat maar niks. Dat dus niet. ‘Alles’ daarentegen is ook weer zoiets. Van IJschilderijen rest natte smut, van gaten boren gaat hier een massief billboard aan gort en voor Daan geldt: het zijn de penselen die de geste uitmaken, niet zozeer het eindresultaat. Traces and transformations. Zo zou ik het noemen.

Was u er niet bij dan heeft u het gemist. Maar Daan den Houter is deze maand te zien bij Frank Taal met een fijne solo en ook op Art Rotterdam smelt hij ijs. Judy van Luyk verhuist haar Broken Billboard juist buiten het terrein van de Van Nelle. We gaan er uitgebreid kond van doen.

Een impressie:

Daan den Houter. Tweemaal smolt hij ijs hier. De acts miste ik helaas. Ik zag het eerder drie jaar geleden en dacht in superlatieven.

Nu voor het eerst met druipsmut op doek en wat rest een mooi nabeeld! Gelijkt wel kunst!

Polke wo bist du bleven. Teken en verf er nazi een filosoof of een aardappel onder en over en wat krijg je dan.

Een royaal formaat helpt ook mee. De vraag is: wat gaat Daan met de doeken doen?

Andere Daan, Daan Botlek heeft twee weken lopen penselen – met een keur aan zelfgemaakte kwasten.

En Judy van Luyk stilt haar boorhonger.

Judy van Luyk In Shop Now trendbeheer:
shop.trendbeheer.com/judyvanluyk/

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*