Atelier Matea Bakula

Atelier Matea Bakula

Op de valreep bezocht ik de tentoonstelling Four Positions bij Kunstplatform De Apotheek en werd direct verliefd op het werk van Matea Bakula. Waarop wij gelijk een afspraak maakte voor een studiobezoek.

Atelier Matea Bakula

Bakula bij De Apotheek

Atelier Matea Bakula

Atelier Matea Bakula

Bakula maakt oogstrelende sculpturen van alledaagse materialen die we zonder na te denken gewoon weggooien na gebruik. Zoals bijvoorbeeld de kartonnen verpakking van een bestelling bij een online winkel. Haar meditative werkwijze, het met aandacht kijken naar, fascineert mij.

Atelier Matea Bakula

Atelier Matea Bakula

Atelier Matea Bakula

In Bakula’s werkwijze zou je een chemicus of een natuurkundige kunnen herkennen. Na bewerking van de materialen (papier met kleurpigment, polyurethaanschuim en methylethylketon) creëert zij haar sculpturen waarin zij de grens opzoekt opzoekt tussen grafische en organische vormen.

Atelier Matea Bakula

Atelier Matea Bakula

Atelier Matea Bakula

Atelier Matea Bakula

Mateabakula.com

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*