Beat Zoderer @ Voorlinden

De Zwitserse kunstenaar Beat Zoderer is in Nederland onbekend. In Voorlinden een solo met veel werken waar ik warm of koud van word (bijna, uitzonderingen daargelaten zie onder). Tot in de laatste grote zaal rechts. Daar hangen schetsen, knipsels, plaksels en die zijn leuk, interessant, schijnbaar gestes van uitgelaten speelplezier, lekker betekenisloos.

Die grotere werken kunnen me gestolen worden. De kleinere zijn volstrekt onbegrijpelijk, met kleurtjes. Duur en netjes ingelijst, dat dan weer wel. Supertof, inspirerend en jaloersmakend. Ik had het zelf willen maken.

Neem deze: gevouwen, geverfd, ontvouwen. Ik moest aan gevouwen prints van Katja Mater denken (heeft he-le-maal niets hiermee van doen. Opnieuw ook aan eigen werk nog niet gemaakt. Gewoon eens lekker slordig vouwen. Of ook aan het georganiseerde spelplezier van Maarten Janssen.

Of deze, zerocontent at its finest. Collage van lustig geplakte verfsamples. Om de hoek hangt een grote, netjes geordende kleurstalen, en die is saai, te netjes.

Twee andere werken vielen op. Het raadselachtige Kwadratuur van een circel gevouwen geschilderd staal(?). IJzersterk (haha) beeld.

En deze lekker lompe onbegrijpelijke Billig.

Beat Zoderer, Less and More, nog te zien tot 15 mei 2022.

voorlinden.nl/tentoonstelling/beat-zoderer

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*