Preview Fenix

Tijdens Open Monumentendag gingen ook de deuren open van het landverhuizersmuseum to be Fenix. De Fenix is immens, wordt een ongekend groot en groots museum. Er zijn kosten, moeite, noch materiaal gespaard voor een fucking huge instagramable trap in het hart van het gebouw.

Als een achtbaan zonder wagentjes meandert die naar een uitzicht boven, kijk-mij-eens architectuur van de bovenste plank. Een ongekend staaltje powerplay, vierkante meters en spierballen, spannend om te zien wat dit gaat worden.

Naast de grandeur of malheur zo u wilt van het grote gebaar gaan er verhalen verteld worden, er worden beelden en objecten getoond, er groeit een kunstcollectie. (Agreement with Nature van Esther Kokmeijer wordt al voorbeeldig online ontsloten. En ja dat is mijn atelier sinds kort van waaruit zij vertelt over haar werk.)

Aan vierkante meters geen gebrek. Dit is de benedenverdieping. Hierboven nog zo één.

Wordt geopend 2024.

MAD plaatjes hoe het eruit gaat zien:
www.designboom.com/architecture/mad-architects-fenix-museum-migration-rotterdam-breaks-ground-11-13-2020/

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*