Works and Stories from the Agnes & Frits Becht Collection @ PARTS Projects

Works and Stories from the Agnes & Frits Becht Collection is de echt de allerlaatste tentoonstelling in PARTS. De huur is opgezegd – Maurits van der Laar verhuist van zijn vaste plek en wordt de nieuwe huurder van het pand.

Ik had het idee dat ik zeker driekwart van de alle tentoonstellingen op de Toussaintkade zag. Terugkijkend op mijn publieke geheugenextensie trendbeheer kom ik op dertien verslagen, net iets meer dan de helft van de 23 exposities. Maar wellicht zag ik er nog die niet in de kolommen belandden (slechte luim, luiheid of een combinatie van beide).

PARTS is grootleverancier in eindejaarslijstjes, de geboekstaafde jaarlijkse hoogtepunten bezien: (2019 JB, 2018 NP, 2018 JB, 2017 JN, 2016 JB.)

Anders gezegd, een paar van mijn hoogtepunten uit de dikke zes jaar tentoonstellingen: Bob Law en Jos van Meerendonk, Robert Holyhead, Corita Kent bij The Future is Female en Jouke Kleerebezem om er zomaar een paar te noemen. Een feest om terug te zien. Dank Cees van den Burg. Een mooi en sprankelijk verzamelaars-initiatief dat mij deugd deed. PARTS staat voor Private Art Sharing. Dat u het maar weet. (ik wist het niet.)

 
Altijd verrassend, elke tentoonstelling op zich, ook deze weer met werk uit de collectie Becht, bijeengebracht en samengesteld door kleindochter Becht.

partsproject.nl/pp23-verzamelen-verzameling-personal-reflection

Voor de deur een reusachtige Wim T. Schippers (zie boven)

Becht als financier mocht het uitzoeken uit Wim T. Schippers inzending voor een italiaanse beurs.

Selectie uit een omvangrijke verzameling bakeliet

Berend Hoekstra

Een wonderschone Natasja Kensmil

Jaloersmakende steengoede werken van Jan Dibbets – waar ik niet altijd even enthousiast over ben. Maar deze radicale gestes zijn én gedateerd én hun tijd ver vooruit. Alleen om deze twee werken (netwerk/ansichtkaarten/postkunst en even mooi lousy gelijst certificaat voor videowerk) gaat dat zien.

Lalala geld; mooie illustraties bij de werken.

Works and Stories from the Agnes & Frits Becht Collection is de allerlaatste tentoonstelling in PARTS en nog te zien tot 6 november.

partsproject.nl/pp23-verzamelen-verzameling-personal-reflection

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*