Finland

Finland

Korte trip naar Helsinki, Finland. Met als missie om oude penvriend (dat wat men deed voor het wereldwijde web, brieven pennen) EGS op zijn atelier te bezoeken. Voor wie Trendbeheer al wat langer volgt, ook een van de mede deelnemers aan de tentoonstelling ‘Hack Morecambe‘ in 2018, Morecambe VK. Tijdens dit bezoek werd ik vergezeld door mijn zoon Barry die een hongerige weetjes drang heeft naar de Finse geschiedenis, antropologische en taalkundige hoogstandjes.

(een bericht van Simon Schrikker)

Finland

De stad Helsinki met zijn Zweedse en Russische invloeden, vleugje Jugendstil. Goed te doen als city trip, musea en tentoonstellingsruimtes genoeg. De geel groene trams brengen je bijna overal.

Finland

Finland

Vergeet niet om een bezoek te brengen aan platenzaak Red Hill Records, voor al uw retro vinyl (disco/funk/samba etc.) en in Barry’s geval: de Finse mondharp.

Finland

Finland

Glasblazen in Rhiimaki. Egs nam ons op sleeptouw naar het pittoreske Rhiimaki. Deze stad was eens een belangrijke plek voor glas in Europa. Enorme fabriek met een eigen woonwijk voor werknemers. Nu huist er een museum op het terrein en in de barakken zijn werkplaatsen ingericht voor kunstenaars. EGS was zo vriendelijk om een demonstratie te geven. Daarna mochten wij zelf een poging wagen. Wat nog best omslachtig is kan ik je vertellen.

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Nuuksio National Park, een klein uurtje van Helsinki vandaan is perfect voor lange wandeltochten. Urenlang bomen en meertjes. Geen mens gezien de hele tocht. Uiteindelijk neer ploffen bij het Haltia informatiecentrum waar een straffe bak paddenstoelensoep werd geserveerd.

Finland

Finland

EGS’s ateliergebouw is gehuisvest op een eiland vlak voor de kust van Helsinki. Honden zijn er niet toegestaan want de permanente bewoners zijn een vijftigtal verschillende vogelsoorten. Die vogels nestelen en broeden het hele jaar door. Territoriale vetes worden uitgevochten, waarin ook af en toe passerende mensen het doelwit zijn. Handig is het dus om op de route vanaf de boot over het eiland een stok mee te nemen om ze van je af te slaan. Binnen de muren van het ateliergebouw is het rustig en aangenaam. Ideale plek om ongestoord te werken. In de winter is het eiland soms onbereikbaar. Vanwege ijs of ruige zee.

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

Finland

FinlandFinland20″ />

Finland

About [Redactie] 9054 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

1 Comment

  1. wat tof ik hou echt van helsinki ik was een van mn bezoeken op een eiland voor helsinki dat een naam heeft dat op smeuresmorrie someting lijkt hahaha was het dat? die glasstad / blazerij ken ik niet, goeie trip, nog aan de dropvodka gezeten in de avond?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*