Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

WERC is een interdisciplinair kunstenaar collectief opgezet door Joachim Rümke, Olav Huizer en Jelle Valk in Groningen. Ze experimenteren met nieuwe media en techniek. Ik sprong afgelopen week op de trein naar Groningen voor een bezoek aan Joachim en Olav op het atelier (Jelle is niet aanwezig). Het atelier is een beetje aan de rand van de stad, een half uurtje lopen linksaf van het station, slenterend langs het Verbindingskanaal, Zuiderhaven, Hoendiep en dan rechtsaf na de Mc Donald het fabrieksterrein op. WERC is eigenaar van hun atelier, na een aantal jaar huur werd het gebouw verkocht. De bank zag geen probleem de kunstenaars een hypotheek te geven aangezien het gebouw in een gebied van gentrificatie ligt in Groningen. Kortom mochten de kunstenaars de hypotheek niet kunnen opbrengen, schuift de bank gegarandeerd hoge winst binnen bij verkoop, no risk, win win, verdienmodel, en van die dingen…

Atelier WERC Collective

    Neutronstraat 7

Atelier WERC Collective

Opvallende muurvullende achterwand in de studio is AR Graffiti een interactief werk dat eerder in het Groninger Museum te zien was en ook aangekocht is door het Straatmuseum in Amsterdam.

Die avond zal er een talk zijn met Matt Adams (UK), in de serie WERC Talks waarmee het collectief connectie zoekt met de kunstscène en kunstliefhebbers in de stad. Te midden van de uitleg door Joachim, zijn Olaf en de Griekse stagiaire (zijn naam ben ik vergeten en staat niet op de website, sorry!), druk bezig met de voorbereiding van de talk. Er worden dingen versjouwd, geveegd, stof gezogen, gedweild en dingen aangesloten om her en der wat werk te laten zien aan het verwachtte publiek later die dag. Ik ga een werk uitproberen en tot grote hilariteit krijg ik het voor elkaar als spelletjesdebiel het werk ‘Once is Never’ waar je het leven van Joachim (die geen beslissingen kan maken) volgt, niet 1 maar 2 keer te crashen. Joachim laat me weten dat bij spelletjes en interactie ontwerp het de regel is dat een gebruiker nooit iets fout doet maar het altijd de programmeur is die iets niet goed heeft gemaakt. De mens heeft zo zijn gebreken maar is (nog steeds) nodig voor goed werkende technologie…

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

Atelier WERC Collective

WERC COLLECTIVE
Neutronstraat 7, studio 18 (eerste verdieping)
9743 AM Groningen
T: 50 21134 71
E: mail@werccollective.com
W: https://werccollective.com/
Vimeo: https://vimeo.com/werc

About Sasha Dees 347 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*