Over Erwin de Vries

Bericht uit Suriname waar Kevin Headley ter gelegenheid van de Nationale Kunstbeurs een korte video maakte waarin dochter Sabine uitgebreid vertelt over het werk van Erwin de Vries. In Nederland maakte hij meerdere beelden in de openbare ruimte, waaronder het Nationaal Monument Slavernijverleden, had tentoonstelingen in het Stedelijk Museum Amsterdam en werd aangekocht door het Rijksmuseum.

En bij Dagblad De West een uitgebreid artikel over De Vries:

“[…] Het is van groot belang om deze grote kunstzonen van Suriname, die gewerkt hebben aan de ontwikkeling van de Surinaamse kunstscene, te eren maar vooral om hun werk en gedachtegoed levend te houden. Een van hen is wijlen Erwin de Vries, die januari 2018 het tijdige met het eeuwige verwisselde. De grote vraag was wat er zou gebeuren met zijn nalatenschap bestaande uit honderden schilderijen en enkele sculpturen, die van onschatbare waarde zijn. De Vries was nationaal en internationaal een zeer gewaardeerde en hooggeachte kunstenaar. […]”

Dagbladdewest.com/2023/12/09/nationale-kunstbeurs-houdt-nalatenschap-erwin-de-vries-levend/

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*