Persbericht: Hiphophuis en Kunstinstituut Melly onder één dak [geweldig! nieuws van de dag, red.]

Persbericht: Hiphophuis en Kunstinstituut Melly onder één dak [geweldig! nieuws van de dag, red.]

Persbericht — 30 januari 2024
HHH MELLY NEWSLETTER
Vanaf mei 2024 zullen Kunstinstituut Melly en Hiphophuis hun samenwerking naar een nieuw niveau tillen, als Hiphophuis verhuist naar het iconische gebouw van Kunstinstituut Melly.

“Als huisgenoten onderzoeken we hoe we onze huidige relatie kunnen verbeteren door samen programma’s, publicaties en de betrokkenheid van het publiek te delen. We zijn blij dat we hier welkom zijn en bijdragen aan de hoge concentratie van iconische Rotterdamse locaties zoals het Skatepark en Warung Mini.”
— Aruna Vermeulen (medeoprichter en directeur Hiphophuis)

We zijn enthousiast over wat er gebeurt als we ons openstellen voor de werkwijze, creatieve stromen en leerdoelen van de ander. We verkennen een gezamenlijke visie op kunst en cultuur in Rotterdam. We zetten ons in om Kunstinstituut Melly’s Collectief leren te integreren met Leren door doen van het Hiphophuis. Door het delen van deze methodologieën willen we een rijke diversiteit aan leerstijlen creëren.

“Het samenbrengen van Kunstinstituut Melly en Hiphophuis onder één dak is fantastisch voor de toekomst van de culturele sector in Rotterdam. We geloven dat deze samenwerking ervoor zal zorgen dat we flexibel en provocerend blijven in onze programmering, dat er een beter begrip ontstaat van ons werk en dat beide kunstvormen inspireren tot nieuwe manieren van werken en institutioneel denken.”
— Gabi Ngcobo (directeur Kunstinstituut Melly sinds 2024)

Met deze stap geven we gehoor aan de roep naar een plek waar hedendaagse kunst, performance en talentontwikkeling moeiteloos samensmelten. Deze stap is cruciaal voor zowel hiphop als hedendaagse kunst, omdat het innovatie in beide genres bevordert. Rotterdam is bij uitstek geschikt voor deze integratie van lokale en internationale ontmoetingen. We zullen een inclusieve ruimte creëren die bruggen bouwt tussen gemeenschappen in Rotterdam en daarbuiten.

“Ik ben een groot voorstander van samenwerking en interconnectiviteit binnen de culturele sector. Ik ben erg blij om te horen dat deze twee instellingen in Rotterdam gehoor hebben gegeven aan mijn oproep hiertoe. Ik kijk uit naar hun plannen.”
— Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen, Gemeente Rotterdam

Deze samenwerking is geïnitieerd door Sofía Hernández Chong Cuy (directeur Kunstinstituut Melly van 2018 tot 2023) en Aruna Vermeulen (medeoprichter en directeur Hiphophuis) in 2023. Voor persaanvragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Aïda Sium (Hiphophuis) via aida [at] hiphophuis.nl en Jeroen Lavèn (Kunstinstituut Melly) via press [at] kunstinstituutmelly.nl.

Opgericht in 2002 door Lloyd Marengo, Bennie Semil en Aruna Vermeulen, streeft het Hiphophuis naar een wereld waarin jongeren kansen en invloed hebben, de ruimte krijgen om hun kracht te ontdekken, zichzelf in al hun complexiteit kunnen zien en hun inspanningen tot bloei zien komen. Door mentorschap, tentoonstellingen, masterclasses, publicaties, workshops, battles, bijeenkomsten en (Power)talks. Hiphophuis gelooft dat sterke individuen sterkere gemeenschappen creëren; sterke gemeenschappen versterken de samenleving. In een tijd en ruimte die gedomineerd wordt door superdiversiteit en polarisatie, creëert Hiphophuis een gevoel van saamhorigheid en een krachtiger gevoel van eigenwaarde.

Kunstinstituut Melly opende in 1990 haar deuren voor het publiek als Witte de With Center for Contemporary Art. In 2021 werd het hernoemd tot Kunstinstituut Melly. De missie van Kunstinstituut Melly is om het publiek te betrekken bij het ervaren van, genieten van en leren over de nieuwste ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en theorie. Daartoe presenteert Kunstinstituut Melly tentoonstellingen, publicaties en educatieve programma’s van artistieke waarde en culturele betekenis. Het programma besteedt speciale aandacht aan perspectieven die buiten de westerse canon vallen. Kunstinstituut Melly geeft opdrachten voor nieuwe kunst, doet origineel onderzoek en bevordert de publieke dialoog. Het is een knooppunt voor talentontwikkeling en een springplank voor de professionalisering van medewerkers in de culturele sector.

Hiphophuis en Kunstinstituut Melly worden ondersteund door de Gemeente Rotterdam en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

About [Redactie] 9054 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*