Het nieuwe Stedelijk Museum

Stedelijk Museum

“De voornaamste ingreep van het ontwerp van de architecten Benthem Crouwel blijft gehandhaafd: de hoofdingang van het museum komt aan het Museumplein, tegenover het zogenoemde ezelsoor, de ingang van Albert Heijn.

Tussen ezelsoor en hoofdingang creëren de architecten een plein van 2500 vierkante meter, bestaande uit een ‘vloerkleed van hardsteen’, aldus Mels Crouwel.”

parool.nl/kunst/2006/artikelen/020206-sm.html

(Link naar QT onderaan het artikel)

About Jeroen Bosch 4744 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*