100 procent origineel: One thousand paintings

Jeroen Bosch Jeroen Bosch

Links 98% kopie 2% origineel, een uniek meesterwerk, ingelijst, genummerd en gesigneerd aan huis geleverd in fraaie ecologisch verantwoorde bewaardoos voor slechts € 84,80, rechts nog niet verkrijgbaar het even schitterende 97 % origineel 3% kopie.

In de winkel van Jeroen Bosch groeit een unieke serie Works on Paper. Na verkoop van 100% origineel 0% kopie wordt 99% origineel 1% kopie geboren. Virtueel een serie van honderd werken, eindigend bij 0% origineel 100% kopie.

Elk werk is identiek aan elk ander werk uit de serie maar oogt toch net even anders.

jeroenbosch.com/51001.html

169

Op moment van schrijven is painting 169 nog beschikbaar en wel voor $ 332,50

Bij onethousandpainting.com worden 1000 schilderijen aangeboden. De prijs hangt samen met een onnavolgbare maar ongetwijfeld mathematisch correcte calculatie op basis van schilderijnummer en totaal aantal verkochte schilderijen. Een goed georganiseerd en geautomatiseerd totaalconcept dat ergens ook een beetje doet denken aan milliondollarhomepage.com door het online creeren van schaarste.

onethousandpaintings.com

(Via BoingBoing.)

About Jeroen Bosch 4733 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*