About Jeroen Bosch 4734 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

8 Comments

 1. echt een heel erg mooi werk.
  niet schreeuwerig, niet uitleggerig of prekerig. gewoon heel erg mooi.

  vooral de dierenarts is erg goed,
  “Unfortunately, we lost your dog (…)
  but no worries (…)we found you another, even better one!”

 2. ik snap t niet ; een hond uit gambia is naar een asiel in nederland gebracht…. en dat is euhh.. goed? slecht? kunst?
  hoezo? een werk ? echt een heel erg mooi werk ?mooi? enlighten me?

 3. Enlighten you?

  Oef dat vind ik nog al een opgave. Ik weet niet of me dat gaat lukken.
  Ik vind dit werk, en zeker in relatie tot eerder werk van Tinkebell, op een mooie manier gelaagd. Haar andere werk vind ik vaak behoorlijk plat. Het vertelt niet meer dan wat er te zien is. Een tot tas verkuntselde kat, is wat mij betreft slechts een omgekatte kat,zeg maar.
  Wat mij betref is dit werk veel minder eenduidig en daardoor, voor mij althans, spannender. Juist omdat het geen uitspraak doet over goed of slecht. Of er op z’n minst vraagtekens bij zet.

  Vaak moet ik op de pot van dit soort werk, omdat het mij als kijker veroordeeld zonder ruimte voor weerwoord. Kunstenaars van Gerven Oei, Staal en Tinkebell
  zijn daar erg goed in. Sommige politici ook.

  Op de een of andere manier lijkt elke kritiek altijd gelezen te worden als een bevestiging van hun eigen gelijk. ” Zie je wel…”

  Daarom heb ik ook een hekel aan de performances van bijvoorbeeld de Weiner Aktionismus. Daar moet ik ook van op de pot. Niet omdat ik er iets op tegen heb als iemand de behoefte voelt om zich in z’n bek te laten pissen of af te rukken en public, maar ik hoef het niet te zien. Ik geloof dat zo wel, vind het esthetisch niet zo interessant geloof ik.

  Maar de standaard reactie is vervolgens “Zie je wel, wat een burgerlijke lul…”

  Dit werk heeft dat volgens mij niet.
  Het geeft mij als kijker de ruimte na te denken over het werk zonder dat ik me veroordeeld voel.

 4. Ik vind het een gemiste kans. Dat hondje had best wel iets kunnen zeggen over kapitalisme, de oorzaak van zijn wrange lot.
  Beetje een bang hondje zo.

 5. @frank, je wil toch niet zeggen dat jullie in brabant geen kaas hebben gegeten van outsider art???

 6. Mooie daad?

  Ik weet niet zeker of “een leven gered wordt” door het betreffende hondje naar een Nederlands asiel te brengen. Dan heb je het asiel-gebeuren blijkbaar hoog in het vaandel staan.

  (In het geval het De Bedoeling is dat we met deze vraag geconfronteerd worden dan zeg ik alleen maar “gaap”)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*