Spacewar online

Spacewar!

“It is a two-player game, with each player taking control of a starship and attempting to destroy the other. A star in the center of the screen pulls on both ships and requires maneuvering to avoid falling into it. In an emergency, a player can enter hyperspace to return at a random location on the screen, but only at the risk of exploding if it is used too often.”

Spacewar, een van de allereerste computerspellen (1962!), is sinds kort te spelen als browsergame bij The Archive. Incluis uitgebreide achtergrondinformatie. Uw correspondent loopt al vast bij het opstartscherm.

Archive.org/details/pdp1_spacewar

(via OpenCulture)

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*