LALALAND, gallery crawl

Er is een nieuwe ‘trek West’ gaande. Geen Europese gezinnen in huifkaren maar galerie eigenaren en kunstenaars in vliegtuigen. De motieven nog immer dezelfde, ‘een beter leven’/ hedendaagse term ‘economisch gewin’. Follow the money..

Filmster verzamelaars als Di Caprio en Stallone en de groeiende groep Aziatische verzamelaars met ongelimiteerde kunstbudgetten lonken. Los Angeles aan de Westkust is daarom in opkomst voor de grotere spelers in New York die daar in rap tempo fabriekjes opkopen en enorme galeries beginnen. Naar goed LA gebruik zijn de meeste gebieden waar galeries zitten werkelijk volslagen onbereikbaar met het openbaar vervoer. Curator Koan (KJ) Baysa biedt zich aan als mijn chauffeur en rijd me 2 dagen lang naar alle uithoeken.

LALALAND, gallery crawl

Venus over Los Angeles is een enoooooooorm fel roze pand in het nieuwe kunstdistrict. Het pand is zo groot dat het blijkbaar onbetaalbaar is om te verwarmen en dus zit de gallery babe eenzaam te bevriezen in haar jas en muts. Wij trekken haastig onze vesten aan. In het pand zijn steenkool tekeningen van Adel Abdessemed te zien. Een vreemde keuze want het pand is enorm dus het werk waar we hem van kennen (conceptueel, sculpturen, video) zou daar totaal op zijn plek zijn. Dan heb je een enorm pand tot je beschikking om dat werk te laten zien en dan kies je voor tekeningen, dat vind ik persoonlijk wel een gemiste kans.

LALALAND, gallery crawl

LALALAND, gallery crawl

  Duif – 2015 – steenkool op papier 4x103x145 inch.

LALALAND, gallery crawl

  Alex Hubbard in Maccarone LA

Michelle Maccarone opende een galerie in Chinatown New York waar niemand zat in het economische dieptepunt van 2001. Iedereen verklaarde haar voor gek maar ze werd een absolute hit en is niet meer weg te denken in de kunstwereld. Ze neemt een tweede sprong en opende in september 2015 de LA vestiging met Basic Perversions van de in LA gevestigde kunstenaar Alex Hubbard.

advertentie(s)

LALALAND, gallery crawl

  MMA on Canvas by Alex Hubbard – 2015 – epoxy resin, fiberglass, one shot enamel paint, pigmented urethane, rice paper, steel – 250 x 205 x 15 cm

LALALAND, gallery crawl

Nicodim draait het om presenteert Chinese kunstenaars Zhou Yilun (1983, Hangzhou) en Liao Guohe (1977, Changsha).

LALALAND, gallery crawl

  Liao Guohe – Decency, human, pervert – 2013 – 180 x 200cm – acryl op canvas

LALALAND, gallery crawl

  Zhou Yilun -v.l.n.r.- Arrow Madonna – 2015 – olie, spray paint op canvas met houten stokjes 87 x 70 inch / Pieta – 2015 – mixed media op karton, 84 x 83 inch.

We klimmen weer in de auto. John Outterbridge (Noord Carolina, 1933) is een kunstenaar en activist die woont en werkt in Los Angeles. Een aantal jaren terug zat ik een aantal dagen met Outterbridge in de commissie voor internationale projecten voor de stad Los Angeles (zeg maar het AFK van Los Angeles). Ik verheugde me erop hem weer te zien op zijn opening van Rag Man in Mark Bradfords nieuwe Art + Practice ruimte in Leimert Park. Na zijn opleiding als schilder (Chicago Art Institute) verhuisde Outterbridge in 1963 ‘out west’ waar hij kunstenaars Robert Rauschenberg, Richard Serra, David Hammons en Betye Saar ontmoette. Het werk van Outterbridge, sculpturen en assemblages, is opgenomen in collecties van toonaangevende internationale musea en was nog te zien in de Venetië Biënnale (2011). Outterbridge was de eerste directeur van Watts Towers Art Center (1975-1992).

LALALAND, gallery crawl

Met John Outerbridge op zijn opening.

LALALAND, gallery crawl

  Caged, 2008, mixed media.

LALALAND, gallery crawl

  Ragged Bar Code, 2008, mixed media.

LALALAND, gallery crawl

  Galerie eigenaar Jack Tilton en kunstenaar Betye Saar.

We checken nog een opening bij het Los Angeles Center for Digital Art i.s.m. het Spaanse TECHNARTE. Het Spaanse Technarte organiseert een jaarlijkse conferentie in LA over de fusie van kunst, technologie en wetenshappen. Diverse Spaanse kunstenaars presenteren hun werk of uitkomsten van werk.

LALALAND, gallery crawl

  Joaquin Fargas – Biosphère Project – 2007-2015.

LALALAND, gallery crawl

  Curator Koan (KJ) Baysa bij DUAL door OPN Studio – 2010 – UVI print, stainless steel, wood. / Moire Kinetism. 62 x 130 x 13 cm.

Wederom tijd om in de auto te stappen.. Dat de vele auto’s in Los Angeles ook een inspiratiebron voor de kunsten kunnen zijn zien we in Hopschotch. Een opera in 24 auto’s uitgevoerd door het in Los Angeles gevestigde avant-garde opera gezelschap The Industry. Hopschotch is de hedendaagse mobiele vertaling van de Griekse legende over Orpheus en Eurydice.

LALALAND, gallery crawl

Meer over Hopschotch:

We sluiten de 2-daagse galerie tour af bij WUHO Woodbury University Gallery in Hollywood. Hier eindigen we na een tour door de eigenlijk gesloten galerie en drawingroom in het Artist in Residence gedeelte met in feeststemming zijnde architecten, kunstenaars en filosofen, eten en straffe cocktails. Mijn logeer adres is gelukkig op loopafstand.

LALALAND, gallery crawl

LALALAND, gallery crawl

LALALAND, gallery crawl

About Sasha Dees 347 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*