The Fascinating ’80s Public Access Films Produced by a California UFO Cult

Unarius

    Ruth Norman, a.k.a. Archangel Uriel, and some Unariuns dressed up for a psychodrama.

“In the early ‘80s, American channel surfers began to encounter some pretty out-there public-access programming from a California collective known as Unarius. Led by a woman named Ruth Norman, a warm and maternal figure who appeared on-screen dressed in a variety of fluffy, sparkly, over-the-top costumes, the videos were known by their creators as psychodramas. The narratives often included aliens, UFOs, and historical settings, and the performers appeared to be making up their lines as they went along.”

Atlasobscura.com/articles/the-fascinating-80s-public-access-films-produced-by-a-california-ufo-cult

Must watch documentaire na de klik:

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*