About Marc Bijl 301 Articles
Post-internet-punker

1 Comment

  1. Scherpe analyse. Jouissance (enjoy!) is het enige wat nog overblijft als je visuele betekenaars in een theatrale setting vrij spel geeft. Dan waren de surrealisten toch heel wat preciezer. Genzken valt inmiddels samen met de geconstrueerde mythe van haar gestage ‘bevrijding’ uit de phallocratische wurggreep van het masculiene kunstveld. Je moet natuurlijk ook nooit op de avances van je kunstdocent ingaan. Maar nu mag ze haar ‘mannequins’ à la Manzoni op de naakte huid signeren. De re-appropriatie van het vrouwelijk lichaam uit de verlamming door de male gaze. Jenseits de castrerende nazi-opa. Het gevaar van zo’n regressieve narcistische beweging is het verlies van iedere betekenis. Als je nou nog heel erg in de lach kon schieten. Maar ja, German jokes. Puike betonbau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*