Galerie Rianne Groen stopt

    Beeld: De openingsshow nieuwe ruimte Rianne Groen 2014

Dovetailing – The Postdigital Perspective blijkt de laatste tentoonstelling bij Rianne Groen te zijn.

Uit de mailing, verder niets online:

“De afgelopen zes jaar heb ik met veel plezier tentoonstellingsprogramma’s samengesteld, aan kunstbeurzen deelgenomen en intensief samengewerkt met meer dan vijftig kunstenaars. Dit jaar heb ik het moeilijke besluit genomen om te stoppen met mijn activiteiten als galeriehouder.”

Tja, wat zeg je dan? Another one bites the dust. Kleine en startende galeries in een nauwelijks existente markt hebben het gierend zwaar. Links de Big Ones, rechts de Klibansky’s, daar wordt geld verdiend. Voor serieus werk in de marge blijkt weinig plaats. Hopen voor Rianne dat er niet een schuldenlast meegetorst wordt maar dat vooruitziend op tijd de deur toe gaat. En toch nog zes jaar volgehouden. En jammer – met Frank Taal en Joey Ramone wordt een mooie driehoek hoe zeg je dat – een tweehoek – dat is een lijntje.

riannegroen.com

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Een lijntje waarbij je ook nog pal naast Joey Ramone de nieuwe galerie Contour hebt, en twee straten verderop Cinnnamon. En nog iets verder Cokkie Snoei en Phoebus. Nog altijd de moeite waard om een rondje Rotterdam te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*