De robots zijn er (content generator in extrema)

De robots zijn er

Journalist wil via Google een zelfgeschreven postje uit het verleden terugzoeken en komt uit bij een YouTube account dat wekelijks honderden video’s online zet van tekst+foto’s+muziek. En waar niemand naar kijkt. Embedden kan ook niet want dan krijg je meteen een copyright notice in de mail. Scrollen doet u hier, de content is eindeloos.

“There was no motive behind it; there wasn’t even a mind. We were so far out beyond the realm of copyright infringement, [..]”

“Whatever smokaj0000 is doing, it is not producing content for human consumption. It is aggressively, chillingly ahuman, a machine signaling to machines for some algorithmic purpose whose human-centered antecedents are long lost. It is not even fake; it simply exists outside any realm where reality might matter.”

Hmmdaily.com/2019/04/25/why-did-a-youtube-bot-make-an-unwatched-video-of-our-blog-post/ (via BB)

About Niels Post 3649 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*