Hadassah Emmerich, muurschildering Ambassade Jakarta

Recent voltooid, fase drie van een drie verdiepingen hoog project in de Nederlandse ambassade van Jakarta. Drie verdiepingen van vijftien meter breed incluis trappenhuis. Twaalf jaar geleden daar van start met muurschilderingen met spraypaint batik-babe basis, nu afgerond met levensgrote vinylprints, techniek naar eigen vinding. Hadassah Emmerich, beste schilder van Nederland, laat ik niet af te zeggen. De ongekende combinatie van technische ontwikkeling en exploratie, zeg naar zeldzame ambachtelijkheid, gevoed door durf en lef, draagt een heel eigen inhoudelijkheid – exotisme, obscene danwel expliciete abstractie zoals we zagen in Garage Mechelen bij bijvoorbeeld het reusachtige Bodyscape, schaart een unieke vorm van feministische etno pop art, hier meer vriendelijker vlinderend in warme kleuren in straffe zelfverzekerde vorm. Maar elke verdieping met eigen karakter en momentum, eigen oeuvre door de jaren weerspiegelend.

artagentorange.com/shop/hadassah-emmerich

artagentorange.com/shop/hadassah-emmerich

Foto’s Carel de Groot, Philippien Noordam

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*