Niek Hendrix @ Overschilderschilderij

Niek Hendrix @ Overschilderschilderij

De leukste schilders voor het Overschilderschilderij van Dan den Houter zijn misschien wel de fijnschilders. Want na honderdachtendertig lagen is het doek veranderd in een maanlandschap van verfkraters en dat schildert toch wat minder fijn dan een glad getrokken doek. Niek Hendrix pakt het rigoreus aan en schilderde het hele doek wit. Op een piepklein, heel precies, vliegje na.

Eigenlijk zou Jeroen Jongeleen er op de volgende laag een mooie toiletpot omheen moeten schilderen.

T/m 17 oktober a.s.

Aanschouw.nl/overschilderschilderij

Niek Hendrix @ Overschilderschilderij

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*