Het verlaten Wilde Westen van Japan

Ronddwalen door de achtergelaten droom van een man met een hobby. Die spelautomatenhal halverwege is ook erg goed, in 1999 zat ik zelf ook op zo’n Japans racehobbelpaard. Hoe zou het tegenwoordig met Huis Ten Bosch gaan?

“In 1975, Kenichi Ominami transformed his family ranch into a cowboy town called Western Village (鬼怒川 ウェスタン村). He hired performers and hosted cowboy shows.

The Old West theme park continued to grow and add attractions in the 80’s and 90’s. In 1995, construction began on a 1/3 scale replica of Mount Rushmore. Ominami decided to build “Mexico Land” across a stream from Western Village. A bridge was constructed to connect the two areas, and the stream was dubbed “The Rio Grande.”

Years after the crowds faded away, Western Village officially closed in 2007.

When asked about his ambitious endeavor to create an Old West village in Japan, Kenichi Ominami said: “I’m an example of a self-made man. The goal of life is not to make money, but to make your dreams come true.”

Youtu.be/jbFeU_Xkieg

About Niels Post 3649 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*