UniArte, gastatelier Curaçao

UniArte, gastatelier Curaçao

Ik schreef al eerder over UniArte in 2016, de eerste broedplaats van Curaçao.

In 2019 onder continue dreiging van uitzetting verhuisde UniArte naar een pand waar ze een huurcontract kregen voor onbepaalde tijd. Woningbouw FKP sprong in de bres voor het platform voor professionele hedendaagse kunstenaars. En zo verhuisde UniArte van het toeristisch georiënteerde Punda over de “swinging lady” (pontjesbrug) naar Otrabanda een woon/werk wijk (als men de gentrificatie in de hand weet te houden) voor lokale bevolking.

Het nieuwe net gerenoveerde pand heeft op de begane grond een presentatie ruimte, audiovisuele presentatie ruimte, berging, gemeenschappelijk keuken en toiletten. Op de 1e verdieping zijn de studio’s van Sharelly Emanuelson en Avantia Damberg en een gastatelier waar ik als eerste resident mag verblijven. Op de 2e verdieping komen (flex) werkplekken voor kunst professionals en creatieve industrie.

Het pand had op 28 september een “soft opening” met een presentatie van Raquel van Haver (Nederland) die op het eiland was voor een korte werkvakantie. Aangezien Emanuelson (directeur) zelf in residentie is in Nederland sinds november, gaat het pand pas vanaf januari echt van start. We organiseerden in de afgelopen weken een aantal presentaties waardoor het kunstveld en de liefhebbers vast kennis konden maken met de nieuwe locatie.

UniArte, gastatelier Curaçao

Studioa Avantia

UniArte, gastatelier Curaçao

AIR accomodatie

UniArte, gastatelier Curaçao

AIR werkruimte

UniArte, gastatelier Curaçao

AIR badkamer

UniArte, gastatelier Curaçao

AIR balkon en raam rechts 1e verdieping.

Geïnteresseerd in een verblijf?
Kunstenaars, onderzoekers, curatoren, schrijvers, e.a. kunnen zich aanmelden voor de AIR hier op Curaçao. Aanmelden kan doorlopend, UniArte biedt accommodatie en een werkplek, de kunstenaars moeten zelf reis- en verblijfkosten en materiaalkosten etc. op zich nemen. De focus ligt op professionals uit de regio en/of professionals die een voorstel doen waar de aandacht op de regio ligt (zoals ik dus aan een publicatie over de regio schrijf).

Weuniarte.com/air/

UniArte, gastatelier Curaçao

Annemarie de Wildt (Amsterdam Museum) op bezoek.

UniArte, gastatelier Curaçao

Buurtbewoners komen eens kijken

UniArte, gastatelier Curaçao

De gemeenschappelijke keuken.

UniArte, gastatelier Curaçao

Papia (NL) op bezoek.

UniArte, gastatelier Curaçao

Philip Powel (BIRD) op bezoek.

UniArte, gastatelier Curaçao

UniArte, gastatelier Curaçao

Presentatie Alydia Wever

UniArte, gastatelier Curaçao

UniArte, gastatelier Curaçao

Presentatie Felix Vernon

UniArte, gastatelier Curaçao

Presentatie Felix Vernon

UniArte, gastatelier Curaçao

UniArte, gastatelier Curaçao

presentatie Maria Blanca

UniArte, gastatelier Curaçao

UniArte, gastatelier Curaçao

Presentatie Raquel van Haver

UniArte, gastatelier Curaçao

UniArte, gastatelier Curaçao

Presentatie Sasha

UniArte, gastatelier Curaçao

Presentatie Willum

UniArte, gastatelier Curaçao

    Sasha in residence

Geïnteresseerd in een verblijf?
Kunstenaars, onderzoekers, curatoren, schrijvers, e.a. kunnen zich aanmelden voor de AIR hier op Curaçao. Aanmelden kan doorlopend, UniArte biedt accommodatie en een werkplek, de kunstenaars moeten zelf reis- en verblijfkosten en materiaalkosten etc. op zich nemen. De focus ligt op professionals uit de regio en/of professionals die een voorstel doen waar de aandacht op de regio ligt (zoals ik dus aan een publicatie over de regio schrijf).

Weuniarte.com/air/

About Sasha Dees 349 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*