Melanie Bonajo Nederlandse inzending Biënnale van Venetië 2021

Melanie Bonajo Nederlandse inzending Biënnale van Venetië 2021

“Melanie Bonajo is de kunstenaar die Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de Biënnale van Venetië in 2021. Een breed samengestelde internationale jury maakte een selectie uit een longlist van kunstenaars en curatoren die zich voor eerdere edities van de biënnale aangemeld hebben. De geselecteerden werden uitgenodigd om binnen korte tijd een globaal plan in te dienen. Een maand later zijn de plannen aan de jury gepresenteerd, waarna deze unaniem besloot dat Bonajo Nederland mag gaan vertegenwoordigen. Bonajo werkt samen met een curatorenteam bestaande uit Maaike Gouwenberg, Geir Haraldseth en Soraya Pol. Het werk van Bonajo zal te zien zijn in de Chiesetta della Misericordia in de Venetiaanse wijk Cannaregio. […]”

Mondriaanfonds.nl/2020/02/27/melanie-bonajo-nederlandse-inzending-biennale-van-venetie-2021/

    (foto: Melanie Bonajo, Night Soil – Economy of Love, 2015, HD one-channel colour video with sound, Courtesy the artist & AKINCI)
About Niels Post 3653 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

  1. Wat een sof. Wij maar denken dat dierenvriend Erik van L. een cruiseschip van de Corona Line zou laten afmeren met aan boord alle tot voor kort op de Chinese markt verhandelde levende wilde dieren. In setjes van twee wel te verstaan, want zonder genderidentiteit klopt het verhaal niet meer. Greta was al gepolst om als boegbeeld op de plecht te poseren onder het motto I want to be let alone. Niet dat iemand nog begrijpt waar ik het over heb. Maar op de dag dat Carel Muller is overleden (wij hadden in die tijd net tv en mijn vader vond hem een griezel) komt
    het nieuws dat namens Nederland volgend jaar het neo-hippie evangelie zal worden verkondigd in een ontwijde kerk die verhuurd wordt voor tentoonstellingen en evenementen. Spannende ruimte hoor. De internationale jury heeft er alle vertrouwen in. Zat zelfs voor de vorm geen kunstenaar meer tussen. Voor de zekerheid reizen er liefst drie curatoren mee. Die moeten op straat het publiek gaan aansporen een bioscoopkaartje te kopen. Omdat het om soft porno gaat moet de kerkelijke filmcommissie er ook nog iets van vinden. Dat zou zomaar een ouderwetse rel kunnen worden. Long live the seventies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*