Louise Bourgeois @ Voorlinden

Een stoet sculpturen trekt voorbij, gedetailleerd, liederlijks soms, klassiek beeldhouwwerk naast text en tekening in naald en draad. Objecten die lijken op studies voor anomaliën in SF-films, (denk aan ExistenZ), volbloed sculptuur in steen, maar ook werk dat Bruce Nauman mixt met Berlinde de Bruyckere. En een meest fantastische eindzaal met twee monumentale topwerken, een serie grote tekeningen aan de muur.

Weinig abstract en met een hoog verhalend gehalte, met een hoge mate van eigenheid. Divers, rijk, groots. Must see, sfeerimpressie in twaalf beelden:

voorlinden.nl/tentoonstelling/louise-bourgeois-to-unravel-a-torment

(Nu te zien met ondermeer de collectietentoonstelling Momentum en Kiefer.)

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*