Tom Woestenborgh @ Frank Taal, Animalia @ Garage Rotterdam, An exhibition by @ Witte de With

Niet te zien in: Rotterdam.
Met alle tentoonstellingen onverhoopt gesloten blijft veel ongezien. Een ongedwongen online selectie van wat mij opvalt, wat ik zou willen zien, wat interessant lijkt of is.

 

Tom Woestenborgh @ Frank Taal

Artistic Midlife Crisis of a Storyteller is de titel van de solotentoonstelling van Tom Woestenborgh bij Frank Taal. Juist het werk van Tom Woestenborgh moet je in het echt zien. Zo online wordt het erg illustratief, waar oog in oog met het werk een ambachtelijke bevalligheid opvalt. Alle werken zijn opgebouwd uit vele lagen plakplastic. Die arbeidintensieve detaillering haalt de fotografische directheid niet weg maar geeft het wel een heldere eigen signatuur. Snuisterrijk, iets om oog in oog mee te staan.

Er staat bij Frank Taal geen disclaimer; sowieso gesloten vanzelfsprekend maar wellicht a titre personel op afspraak te zien nog tot 28 maart. (Zie ook Tom’s eerdere solo bij Taal.)

franktaal.nl/nl/our-art/exhibitions-2/artistic-midlife-crisis-storyteller-solotentoonstelling-tom-woestenborghs-2

Animalia @ Garage Rotterdam

De tentoonstellingen bij Garage Rotterdam zijn altijd de moeite waard, vaak must see. Animalia zag ik niet. Ik heb geen idee hoe de tweede tentoonstelling van curator Imke Ruigrok uitpakt.

advertentie(s)

Werk van Charlotte Schleiffert is altijd woest aantrekkelijk en lijkt ook nu weer te spetteren.

Nude, Animal, Cigar Paul Kooiker, graag. (Zie ook)

En ook Tom Claassen mag ik graag zien, de kunstenaar heb ik hoog zitten, al weet ik niet of kleine beelden op sokkeltjes in een tentoonstelling bekoren of impact hebben. (Zie ook)

Het geel van Niek Hendrix, zo slim dat hij dat geclaimd heeft, de welbewuste en zelfbewuste eigen signatuur in alle white cube maakt dat hij zich altijd onderscheidt en eigen ruimte opeist.

Nog tot 19 april. Garage is dicht, misschien op afspraak.

garagerotterdam.nl/tentoonstellingen/animalia-2020-02-01/

An exhibition by @ Witte de With

Bij Witte de With was ik al wel toen ik Gyz La Rivière – New Neapolis @ TENT Rotterdam zag met als voornemen terug te komen. Vooral de tentoonstelling An exhibition with works by samengesteld door Sofía Hernández Chong Cuy en Bernardo José de Souza prikkelde listig. Delfts Blauw maar dan anders. Tentoonstellingen met thematisch geordende danwel op kleur gesorteerde objecten ingebed in uitgebaat exotisme kunnen jeuken maar wellicht is hier meer aan de hand.

Nog tot 19 juli. Dat lijkt ver weg. Laten we hopen dat ruim voor die tijd sommige zaken althans iets normaliseren.

wdw.nl/en/our_program/exhibitions/an_exhibition_with_works_by

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*