Jeroen Jongeleen @ AVL Mundo

Show van het jaar is wel de brute tentoonstelling van Jeroen Jongeleen bij AVL Mundo. Niels deed hier al uitputtend verslag vol terechte lofuitingen aan het adres van de onvermoeibare maker. Ik ga daarbij niet in herhalingen vallen. “Buiten spelen [is] zijn beroep” is een treffende karakteristiek. Gaat het zien is het devies, mis het niet. Het is leuk, laagdrempelig, de grandeur van de plek is amusant en groots en wanneer je je onderdompelt in het werk van Jongeleen dan zal dat beklijven.

De lokatie is wijds, groots en duister. Er zit een spreekwoordelijk dak op. Veem van de grootste huidenhandelaar van Europa (ooit) met in de kelder de grootste illegale afwerkplek van de Keileweg. Een doorgelegen matras of dertig is verwijderd bij het maken van deze tentoonstelling. Als het regent, regent het binnen.

Voor een beeldverlsag van het werk van Jeroen Jongeleen verwijs ik u graag naar Jeroen Jongeleen (wint de Brutus Award) @ AVL Mundo op dit adres. Ik skip zijn werken (schande!) en geef hier aanvullend sfeerimpressie van de rand. Zeebunker meets Cisterciënzer abdij. Het is allemaal hard betonnen metselwerk wat de klok slaat, overal sporen en het riekt.

Gelijkt wel kunst maar dat was het niet. Alle sporen zijn sporen van andere gebruikers: de huidenkoningen, de opslag, krakers, wie weet.

Temple of doom.

Kleurverval. Niet conceptueel.

Ook geen Jongeleen.

Die X’jes zijn dan weer wèl Jongeleen, maar die hebben met de corona-routing van doen.

Alle gasbeton muurtjes in de kelder, deels weggeslagen, vormden privacy voor gebruikers van vrouwen.

Nog te zien tot 19 juli aanstaande. Denkelijk een vrij harde einddatum aangezien er een beamer of 20 is ingehuurd.

Running in Circles. AVL Mundo.

avlmundo.org/whatson

[insert video here]

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Ja, dat gebouw is ook fantastisch! Ik ben benieuwd wie de volgende bespeler van die ruimtes wordt, daar moet je wel tegen op kunnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*