About [Redactie] 9052 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

1 Comment

  1. Prima stuk. Het gaat om overwegend jonge kunstenaars die een kruistocht tegen hun eigen vrijheid houden, zonder dat ze doorzien waarmee ze bezig zijn. Uiteraard speelt de opvolging van generaties mee en de posities die ermee samenhangen. Deze jonge kunstenaars willen carrière maken. Dat is de wetmatigheid en dus niks bijzonders. Het protest van de vorm die deze jonge kunstenaars zoeken is de cancelcultuur. Het is niets om verbaasd over te zijn. Uiteraard moeten kunstinstellingen breder denken en er gepaste afstand tot bewaren. De waan van de dag brengt op termijn de kunst weinig goeds. Activisme is niet verkeerd, maar verkeert in zijn tegendeel als het het debat uit de weg gaat en andersdenkenden uitsluit. Welke neergeslagen vrijheid zijn deze activisten dan aan het redden?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*