ENOUGH Magazine

“Enough is een hoogkwalitatief en gelimiteerd magazine waarin eten en kunst centraal staan […] [met] recepten, beeldverhalen, poëzie en autonoom werk vanuit verschillende disciplines. Het resultaat is een fysiek object waarbij verschillende uitingsvormen van creativiteit elkaar raken. ”

enough-magazine.nl

Vooraf was ik enigszins bezorgd: zo’n veelbelovende line-up (ondermeer printed tempeh Manenwolfs, natuurwijnproeven met Jim de Jong en Milan Milan Gataric (Lux), Lot Piscaer, Maurice Petitjean etc) en dan op het eerste gezicht zoveel vormgeving. Sneu als potentieel brissante content overschaduwd wordt door vormveeg, spektakel van het weidse ongebreidelde gebaar, maar eens het dikke papier in hand valt dat mee en op zijn plaats: ENOUGH is mooi, verzorgd en eigenzinnig en lijkt nergens op. Dat laatste is dan wel een pré. Het doet een beetje alsof het een tijdschrift over eten en kunst is maar is meer kunst dan tijdschrift, toch. Een verzameling spreads met de belofte van verhalen. De verhalen zelf zijn verbeeld.

De lancering/launch/freigabe is beheerst en nederig teruggebracht tot keurige coronaproporties. Een afhaalmoment bij Time Is The New Space aan de Schiekade. Waar zulks roept om voedsel! drank! muziek! gezelligheid! onder gepaste trots! natuurlijk.

Met pomelocello uit het blad bijvoorbeeld.

Of printed tempeh van Manenwolfs/Sasker Scheerder op het bord.

(Haakje openen:

bewegend beeld haakje sluiten)

Zoiets dus.

15 euro per exemplaar, 45 euro vriend. Koopt online bij de makers zelf of in de winkel bij Donner/Van Gennep/Snoek:

enough-magazine.nl/bestel

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*