OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

Midden jaren tachtig was OX, pseudoniem van een in 1963 geboren Fransman, er al vroeg bij. Als een van de eersten in Europa zag hij als kunstenaar de mogelijkheden van het billboard als onderwerp en podium ineen.

Ruim vijfhonderd site-specific werken leverde het sindsdien op. Allemaal reeds lang vergaan, overgeplakt door een nog nieuwere auto of telefoon. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. In Eindhoven hangt er nu een ruime selectie uit een archief van veel. Aangevuld met een aantal (wand)sculpturen en het een en ander aan videodocumentatie.

T/m 14 mei a.s.

Keldermanenvannoort.nl/agenda/ox/

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

OX @ Kelderman Van Noort

Ook in Eindhoven liet OX twee billboards achter. De mooiste van de twee hangt helaas niet in de tentoonstelling. Tijdens het opstellen van de camera kwam de benodigde goederenwagon voorbij denderen, daarna bleef het stil. Gelukkig kon er nog nèt een telefoonfoto geklikt worden.

OX @ Kelderman Van Noort

T/m 14 mei a.s.

Keldermanenvannoort.nl/agenda/ox/

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*