Toine Klaassen HEAL ALL @ WOLk

Ik als gediplomeerd performance-hater maak steevast gepast ruimte voor de onvergelijkbare totaalacties van Toine Dutch Bushman Klaassen.

Ik laat me dan ook verbazen bij WOLk: het is niet makkelijk toeven tussen een zwijgende meute die in gepaste eerbied maar met oprechte interesse Toine’s handelen ziet. Waar de setting pseudo-whitecube wordt, verandert het recalcitreren van The Dutch Bushman in iets dat aan toneel doet denken. Het gelijkt wel kunst. En dat kan niet de bedoeling zijn. Toine neemt steevast nogal de tijd, leeft in zijn werk. Stoppen lekker biertje ho maar. Van de volle drie uur aangekondigde openingstijd maakte ik koud drie kwartier vol.

Inhoudelijk even doorwerkt geënsceneerde improvisaties vol detail als altijd. The Bushman doet het gewoon beter in natuurlijke vrije doorloop zoals bijvoorbeeld bij Art Rotterdam (dat was wel erg bikkel). Dat men aanhaakt en weggaat en terugkomt. Dat komt de concentratie ten goede.

Mooie werken; met lokaal geselecteerde op grootte geordende konijnenkeutels bijvoorbeeld.

Foto’s Vlier Klaassen:

Mooi stel!

“Heal All” zal plaatsvinden in en rondom WOLk vanaf 22 maart 2024. Nadere info volgt. Tot september te zien(?)

toineklaassen.com

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*