Nam June Paik (1932 – 2006)

nam june paik

Lekker televisie kijken, documenta performance 1977

Het is nu nauwelijks voorstelbaar, maar er is een tijd geweest dat niet iedere halve gare die twee keer met zijn videocamera schudt het museum werd binnen gelauwerd. Nam June Paik, de grootvader van de videokunst is in zijn huis in Miami overleden.

paikstudios.com

Jeroen Bosch
About Jeroen Bosch 4834 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Die TV. Dat is het space helmet model. Die staat nog bij mijn ouders thuis, ergens in een doos. Een witte dan, niet de oranje. Van het merk Panasonic, geloof ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*