Tilburgse abonnees gooiden vier kunstwerken weg

tinakati

“Kunstwerk van de Duitse kunstenares Katie Heck die als krantenpagina gepresenteerd is.”

“Tienduizenden abonnees van het Brabants Dagblad hebben afgelopen weken ongemerkt vier kunstwerken bij het oud papier gezet.

De kunstwerken waren afgelopen weken als advertentiepagina’s in de editie Tilburg van deze krant gelegd.

Woensdag verscheen de laatste pagina, een bijdrage van kunstenaar Joep van Liefland. De pagina’s zijn betaald door het Tilburgse kunstenaarsinitiatief What Space. What Space wilde door middel van de pagina’s rumoer veroorzaken. Maar Bas van den Hurk van What Space moet vaststellen dat dit niet is gelukt. “Uiteindelijk is er nauwelijks op gereageerd.”

brabantsdagblad.nl/vrijetijd[…]ier-kunstwerken-weg.ece

“wilden wij daar rumoer mee veroorzaken? dacht ik toch echt anderrs over, 4 mooie werken delen met de mensen , en ze zelf laten bedenken wat het is…”

whatspace.nl/nieuws/tilburgse-abonnees-gooiden-vier-kunstwerken-weg.html

About Jeroen Bosch 4658 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

7 Comments

  1. Hoewel ik het idee waardeer, hebben we de initiatiefnemers een denkfout gemaakt. Als je mensen kunst voorschotelt in een niet-kunst-context, dan wordt het simpelweg niet opgepikt.

  2. big ups?

    Ja big ups ja. Geen slingers of ballonnen of zo, maar wel een driewef hoera voor de bescheidenheid.

    En als je een idee waardeert, blijf daar dan bij, why don’t ya? Vertrouw je publiek, ze pikken heus wel op wat ze op willen pikken. Zo niet, dan niet. Precies zoals het hoort.

  3. misschien zegt het iets over de aangeboden waar?
    en met bescheidenheid kom je doorgaans nergens, ja bij het oud papier of in de bijstand ! ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*