Eindexamenexpo 2010 Piet Zwart Institute @ TENT

Klein lichtpuntje: Jay Tan. Video van baadsters in de weer met paprika en ski’s.

Piet Zwart, afdeling publieksvijandige koeratorenkunst, toont eindwerk in TENT.

tentrotterdam.nl

Derek Brunen’s zelf opgelegde taakstraf op 25 DVD’s

“Fitness video, Selina Taylor. Onvermijdelijke vragen ten aanzien van de verwachtingen en beperkingen van de kunstenaar worden gesteld: waar is de spontane conversatie gebleven en wat is er aan de hand met de overvloed aan discours?”

“In An American Performance repeteert Selina Taylor een scene uit Vincente Minelli’s film ‘An American in Paris’ (1951), waarin de kunstenaar opstaat en zich klaarmaakt voor de dag. Taylor’s performance onderzoekt de verwachtingen en beperkingen van de kunstenaar en zijn/haar dagelijkse beslommeringen.”

The Improper Sister en Becoming Rocks […] vormen twee autonome drieluiken van Bitsy Knox die uitgaan van unheimliche en vervreemdende momenten van transformatie en verschijning: schilderijen volgen je in een tentoonstellingsruimte […] en Malcolm Cecil’s Tonto-synthesiser zoekt naar een moment van filmische synchronie.”

“[…] tonen Marnie Slater‘s visie op de genealogie van de gedragscodes, uitgaande van het futiele voorbeeld van een man die zijn hoed afneemt als vorm van groet. […] Slater gebruikt verschillende methodes […] om te bevragen hoe vier kunstenaarspraktijken zich zouden verhouden tot Panofsky’s referentie naar dit gebaar.”

Ghislain Amars, site-specific installatie. […] De objecten vormen onderzoeken naar de wijze waarop men kan ‘zijn’ en leven in een ruimte, en hoe ideeën ten aanzien van hier en daar zich verhouden tot aanwezigheid. […] een verzameling van vormen die een contemplatieve houding belichamen.”

“Bat Sheva Ross, The Sleep of Reason Produces Monsters, een installatie waarin gepoogd wordt om Goya’s gelijknamige gravure uit 1797 op losse wijze opnieuw te creëren en te herintepreteren.”

Titel van de expo If you say something, see something. Samengesteld door Mai Abu ElDahab i.s.m. Guy Ben-Ner.

(Tekst als uitleg overgetikt uit de TENT flyer)

Nog te zien tot 22-8.

tentrotterdam.nl

(Zie voor meer eindpresentaties: trendbeheer.com/tag/eindexamen)

About Jeroen Bosch 4651 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

8 Comments

 1. EvdL | 15-07 9:09
  schuin geplaatste platen tegen wanden zijn in op het moment geloof ik..

  Ik dacht exact hetzelfde!
  Zorg ervoor dat het geheel er zo minimaal mogelijk uitziet
  en verzin er een vaag concept omheen (iets met vragen omtrent tijd & ruimte) waarmee meerdere A4-tjes gevuld kunnen worden…

 2. Om nog enige spanning te brengen: gok de modieuze trefwoorden die in de koeratorenomschrijving gebruikt worden. Bullshit bingo.

  Helaas heeft Jeroen de oplossing al weggegeven. De prijzen gaan daarom naar een goed doel, een armlastige kunstenaar.

  (Liefdadigheid gaat het helemaal worden in the arts.)

 3. “Geldt de irritatie het werk of het begeleidende communicatiegebeuren?” goede vraag JS! Ik zag vanuit mijn ooghoeken tijdens de überwarme opening iig genoeg om nog even terug te willen gaan

 4. Vanuit de ooghoeken leek het vanaf hier ook wel wat te hebben. De tekst kan irriteren natuurlijk. We gaan het checken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*