Stephan van den Burg

Untitled, pencil and tape on paper, 25.4 x 25.4 cm, 2010.

“Vanochtend las ik in het NRC dat de Nederlander Andre Geim de nobelprijs heeft gewonnen voor zijn onderzoek naar/ontdekking van grafeen. Grappig genoeg hebben ze dit materiaal uit grafiet ontdekt op dezelfde manier als ik mijn tekeningen maak, namelijk door middel van Scotch magic tape potloodlijnen van – in mijn geval – papier te ‘trekken’. In het NRC staat het zo: “In zo’n proef trokken ze, in 2004, met een stukje Scotchtape een superdun schilletje grafiet van een potloodpunt. Het resultaat: een soort kippengaas van koolstofatomen dat de natuurkundige wereld sindsdien in zijn greep heeft.” Ik kende hun onderzoek niet, maar het is een grappige samenloop van omstandigheden.” Aldus een mailtje van Stephan.

Zaterdag (9 oktober) opent zijn tentoonstelling bij Wetering Galerie in Amsterdam (t/m 6 november).

StephanVanDenBurg.nl

Untitled (no strings), pencil and tape on paper, 25.4 x 25.4 cm, 2010.

Untitled, pencil and tape on paper, 25.4 x 25.4 cm, 2010.

StephanVanDenBurg.nl

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*